diumenge, 9 de juny del 2019

A les profunditats

Colapesce (literally 'FishTail'), or Fish Nicolau, is the main protagonist of an Italian medieval folktale, but extended to France, Spain and even Great Britain. Tells the story of a Sicilian boy who, by a curse, become an half human, half fish, creature, being a great swimmer. The king then asked him to pick up a jewel that had fallen to the bottom of the sea. In doing so, Colapesce was horrified to see that the island of Sicily was supported by three huge columns, one of them already broken, and another about to split.

Colapesce, o el Pez Nicolás, es el protagonista principal de una leyenda medieval italiana, pero que se extendió hasta Francia, España e, incluso, Gran Bretaña. Cuenta la historia de un chico siciliano que, por una maldición, se convirtió en un ser mitad humano, mitad pez, siendo un gran nadador. El rey le pidió entonces que le recogiera una joya que le había caído al fondo del mar. Al hacerlo, Colapesce quedó horrorizado al comprobar que la isla de Sicilia se aguantaba por tres descomunales columnas, una de ellas ya rota, y otra a punto de partirse.

Colapesce, o el Peix Nicolau, és el protagonista principal d'una llegenda medieval italiana, però que es va estendre fins a França, Espanya i, fins i tot, la Gran Bretanya. Explica la història d'un noi sicilià que, per una maledicció, es convertí en un ésser meitat humà, meitat peix, sent un gran nedador. El rei li demanà llavors que li recollís una joia que li havia caigut al fons del mar. En fer-ho, Colapesce quedà horroritzat en comprovar que l'illa de Sicília s'aguantava per tres descomunals columnes, una d'elles ja trencada, i una altra a punt de partir-se.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada