dimarts, 1 de setembre del 2015

Les Bruixes, de Roald Dahl

Treball per a una il.lustració d'un llibre infantil. Jo vaig escollir el llibre de "Les Bruixes" (The Witches, en l'original), de l'escriptor britànic d'origen noruec Roald Dahl. El llibre, una de les lectures obligatòries de l'escola, em va marcar molt, però, de petit, tractant-se d'una barreja magistral entre costumisme, conte de fades i, fins i tot, com a lectura introductòria per a nens a la literatura de terror. De fet, la il.lustració representa un dels -nombrosos- moments culminants que omplen la novel.la; en concret, l'instant en el qual la Gran Reina Bruixa del Món mostra tot el seu poder a les esporuguides bruixes de Gran Bretanya. 




Primers esbossos a llapis del personatge central de la il.lustració, la Gran Reina Bruixa del Món, fetes sense rellegir el llibre, de memòria, i tenint al cap massa la imatge d'Anjelica Houston caracteritzada del personatge en l'adaptació en pel.lícula de la novel.la de l'any 1990.

Més esbossos amb variacions de l'aparença: més clàssica, més "moderna" (dels anys 80s, moment on cronològicament es situa la història) o més semblant a un retrat de Gustav Klimnt.

Últims esbossos fets de pressa i corrents un cop tornada a llegir la novel.la i, per tant, més fidels a aquesta. La idea és transmetre el sentiment que la Reina Bruixa és qualcom semblant a una fera perillosa o un monstruós peix abissal.


Esbossos a llapis de la distribució dels elements en la il.lustració.

Proves de color per a la Gran Reina Bruixa, amb màscara i sense, i provant els seus fatídics raigs oculars.

La il.lustració acabada, en un format A3 i colorejada amb acrílics i llapissos de colors (per als detalls).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada