dimecres, 4 de desembre del 2013

Esbossos per a Hansel i Gretel: el pare i la madrastra

Continuant amb la feina encarregada d'il.lustrar el conte "Hansel i Gretel", aquí arriba una altra fornada d'esbossos; en aquest cas els dels personatges secundàris: el pare i la madrastra.

Per al pare (personatge que, estranyament, sempre cau més simpàtic quan no deixa de ser un còmplice actiu de l'abandonament dels nens...), sense deixar de veure'l com a un llenyataire, l'he imaginat al seu torn com a una espècie de colon o pioner d'aquesta terra inhòspita i cruel; un "home de frontera" taciturn, sencill i de poques paraules només dedicat a la seva tasca.

 A la madrastra l'he enfocat, en canvi, en una direcció completament oposada. Sient una "intrusa" dins la família (ja que aquest és un dels punts de vista amb els que sempre han de lluitar les madrastres), li he imaginat un origen més "urbà" i ric. Seria així algú vingut a menys que, per circumstàncies vàries, s'ha vist obligat a amagar-se en terra salvatge, arribant a casar-se per poder sobreviure i que, per tant, veu en l'existència dels nens, un limitant en portar un tren de vida similar al que duia en la ciutat.

Com no pot ser d'una altra manera en una parella que no dubta en sacrificar els seus fills a les primeres de canvi, aquest no és tampoc un matrimoni gaire compenetrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada