dimarts, 26 de novembre del 2013

Esbossos de Hansel i Gretel

Tot seguit uns quants esbossos dels protagonistes del clàssic dels germans Grimm "Hansel i Gretel" que m'han encarregat a classe. Per a la meva visió, i tot i ser fidel al màxim al conte original, he preferit ambientar els personatges en un futur post-apocalíptic o en una futura i decadent colònia espacial, on la gana i els perills estan a l'orde del dia, així com ho deurien estar durant l'Edat Mitjana on es gestà la rondalla original. D'aquí l'estètica de màscares de gas per a protegir-se del futur aire viciat i els vestits protectors complementats amb botes, guants i rodilleres que mostren.


El caps rapats que mostren ambdòs germans seria alhora per a protegir-se de malalties i paràsits i, tot i trobar-nos en un futur llunyà, m'he imaginat que en Hansel (projectat com un adolescent més que un nen en el seu paper de germà gran), continuaria ajudant al seu pare en la seva tasca de llenyataire a pessar de la ubicació distòpica del relat.






Amb el personatge de la bruixa he volgut jugar amb aquesta nova ambientació més "marciana", convertint-la en una espècie de criatura depredadora inteligent que utilitza l'engany per atreure a les seves presses. Així com en la natura existeixen moltes espècies d'insectes carnívors i aranyes que es camuflen sota formes inofensives per deixar que les seves víctimes s'apropin, el fet que, en el conte original, la casa de la bruixa tingués un aspecte extern "atraient", potencià aquesta idea dins el meu cap. Així, aquesta "bruixa" es recobreix la part davantera del cos amb una "disfressa" humana afable per atreure el seu sopar, i que només mostra treient el cap una mica del seu "cau" (el qual, no cal dir-ho, i tot i ser una gran "teranyina", externament també sembla un lloc acollidor), amagant així al darrera tota la seva gran còrpora monstruosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada