dimarts, 27 d’octubre del 2015

En Jim Botó i els 13 Salvatges: Proves de color

Lentament, segueixo pujant de mica en mica entrades dedicades al meu projecte final: l'adaptació en 8 il.lustracions de la novel.la "En Jim Botó i els 13 Salvatges", de l'escriptor alemany Michael Ende. La d'aquesta setmana es troba dedicada a les proves de color que vaig fer abans de decantar-me per a una o altra tècnica, acabant sient la combinació de tres.

Proves amb aquarel.la (i amoníac per fer un efecte de llum enmig de la foscor).

La primera idea va ser, com mostra la prova de l'esquerra, utilitzar l'acríclic com a tècnica única; però per culpa del meu desconeixament i la lentitud per avançar en el treball, em vaig decantar per l'aplicació de fins a tres tècniques diferents.

Proves amb colors de pastel i de la il.luminació de l'escena.


Procés en el qual es detalla l'execució per a les il.lustracions finals: Primer una capa d'aquarel.la per donar color general; després pastels per dotar de profunditat i entitat els elements de la il.lustració; i, finalment, aplicació de llapissos de colors per destacar els detalls i acabar d'arrodonir el resultat final.




dimarts, 20 d’octubre del 2015

Harlequin Siren and Mime Shark

Exercici de classe, molt recent, al voltant de la creació d'una pàgina de còmic on havien de sobresortir els colors blanc i negre i predominar la taca en detriment de la línia, per ser un treball a tinta.

Primera pàgina d'esbossos de personatges on la idea inicial era l'encontre d'una pirata harlequí amb un mim monstruós, abans de la sirena harlequí i el tauró mim.

Esbós de la pàgina final al costat de la pàgina definitiva.

dimecres, 14 d’octubre del 2015

Disseny de mascota

Com la setmana passada, l'entrada d'avui arriba tard, i, com moltes altres entrades anteriors, tracta sobre un treball de classe. En definitiva, es tractava de crear una mascota per a una empresa imaginària de la nostra elecció. Jo em vaig decantar per a una botiga especialitzada en la venta d'equip per a esports d'aventura i de risc; i com a mascota, després de diversos intents fallits de crear-ne una a partir del no-res, vaig acabar basant-me en un animal real: el fennec o guineu del desert (Vulpes zerda), per tenir unes característiques pròpies molt particulars. 


Esbossos a llapis sense tenir cap idea concreta ni de quin tipus de negoci hauria de representar la mascota o quin tipus de criatura hauria de ser, buscant inspiració des de "Alícia a través del mirall" a Pokémon. 

Més esbossos a llapis, però aquest cop més concrets o en la direcció de buscar una mascota d'un ambient exòtic.

Un cop escollit el negoci de la botiga d'esports de risc i aventura, i al fennec com a representant de la mateixa, vaig passar a fer proves de color. Aixímateix, vaig decidir "sub-dividir" la mascota segons tres seccions diferents de la botiga: el fennec "blau-verd" per a la secció juvenil o d'aprenents, el fennec "groc-taronja" per als principiants i clients habituals i, finalment, el fennec "roig" per als experts i els aficionats més aventurers habituats a l'adrenalina.

Més proves de color i de composició de la il.lustració final.

Il.lustració del disseny definitiu amb els tres fennecs segons la secció de la botiga que els hi correspondria. 

  

dimecres, 7 d’octubre del 2015

En el Trident… de nou

Amb un dia de retard per culpa de la feina i demés, l'entrada d'avui també serà curta i ràpida: Tal com ja vaig fer amb un esbós de la mateixa escena ja fa temps (sinó mirar l'entrada Game of Thrones: the Videogame), a finals del curs passat vaig recrear de nou el combat entre el jove Robert Baratheon i el príncep Rhaegar Targaryen en el Trident, però aquest cop amb acrílics, una grandària d'A-3 i uns quants retocs amb Photoshop.

En aquesta ocasió, i per al disseny de les armadures, em vaig inspirar en models reals de cavallers històrics.