dimarts, 31 de març del 2015

Les tres alegres germanes

Il.lustració ràpida, colorejada amb Photoshop, d'uns quants dels personatges que apareixeran en el còmic "Birranautes" que estic fent per a la cervesa artesana de Blanes Popaire. En concret, aquestes tres mosses representen els tres grans estils en que es divideix l'elaboració de la cervesa segons el tipus de fermentació, a mode de petit truc mnemotècnic per apendre les seves característiques per a inexperts com jo: Lambic (fermentació espontània), Ale (Alta fermentació) i Lager (Baixa fermentació).

La il.lustració original, a llapis.

La il.lustració acabada, amb colors de Photoshop. Les tres noies, d'esquerra a dreta, són:

 - Lambic: És la més gran de les tres. Va despentinada per ser la més "salvatge"; és pèl-roja porquè les cerveses làmbiques, o són rosses molt claretes, o molt rogenques; duu restes de fulles de roure al cabell per les bótes de fusta de roure on descansen aquestes cerveses, i va vestida de guerrera-druida celta per la regió on es fan (la "Belgica" era el nom d'una de las províncies de l'antic Imperi Romà de la que el país modern va prendre el nom). El verd del vestit és per les ampolles de 75 cl. amb les que es solen servir quasi sempre aquestes cerveses.

- Ale: La més alta i mitjana de les tres. Té el cabell castany perquè, com en aquest estil es poden elaborar cerveses tan rosses com negres, ella és l'entremig. Porta un hàbit de monja per les cerveses d'abadia dels monastirs. Si parlés suposo que ho faria amb un accent anglés. Poseeix cert aire medieval (la tipografía i tal), por ser l'època d'esplendor d'aquestes cerveses.

- Lager: La més baixeta i jove, por "moderna", de les tres. Super rossa por les cerveses "pils", és com una camperola alemanya del s. XIX per l'origen del nom i regió on més han triompfat aquestes cerveses. Els seus colors apagats, "freds", són pel mètode d'elaboració -amb fred-. La tipografía, "helvètica", més actual -com d'anunci- fa referència  tan a l'èxit d'aquestes cerveses en època moderna com a o a la regió on els cervecers bavaresos les duien a refredar (en coves dels Alps suïsos).
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada