dimecres, 3 de novembre del 2021

The Miracle of the Flies

 Lord of the Flies! Although it may not seem like it, this illustration is not Halloween-themed, but about the current festivities of the patron saint of the best city in the world. According to legend, during the 13th century, a French army invaded and occupied the city of Girona. The soldiers looted and desecrated all the churches and shrines they could. Upon reaching the Church of Saint Felix, they opened the tomb of Sant Narcís (Saint Narcissus), breaking one of the corpse's arm in the process. At once, a great cloud of large and black flies emerged from the body of the saint and pounced on the frenchmen. The raging plague of flies only affected to them, eventually forcing them to leave the city without its inhabitants even having to fight. From then on, Sant Narcís (with his flies) became the city's protector saint.

 ¡El Señor de las Moscas! Aunque no lo parezca, esta ilustración no va de Halloween, sino de las fiestas del patrón de la mejor ciudad del mundo. Según cuenta la leyenda, durante el siglo XIII, un ejército francés invadió y ocupó la ciudad de Gerona. Los soldados saquearon y profanaron todas las iglesias y santuarios que pudieron. Al llegar a la iglesia de San Félix, abrieron la tumba de Sant Narcís (San Narciso), rompiendo un brazo del cadáver en el proceso. Enseguida, una gran nube de enormes moscas negras emergió del cuerpo del santo y se lanzó sobre los franceses. La furibunda plaga de moscas sólo les afectó a ellos, obligándoles al fin a abandonar la ciudad sin que sus habitantes ni siquiera tuvieran que luchar. A partir de entonces, Sant Narcís (junto a sus moscas) se convirtió en el santo protector de la ciudad. 

 El Senyor de les Mosques! Encara que no ho sembli, aquesta il·lustració no va de Halloween, sinó de les festes del patró de la millor ciutat del món. Segons conta la llegenda, durant el segle XIII, un exèrcit francès envaí i ocupà la ciutat de Girona. Els soldats saquejaren i profanaren totes les esglèsies i santuaris que pogueren. En arribar a l'esglèsia de Sant Fèlix, obriren la tomba de Sant Narcís, trencant un braç del cadàver en el procés. De seguida, un gran núvol d'enormes mosques negras emergí del cos del sant i es llançà sobre els francesos. La furibunda plaga de mosques només els va afectar en ells, obligant-los a la fi a abandonar la ciutat sense que els seus habitants ni tan sols haguessin de lluitar. A partir d'aleshores, Sant Narcís (junt a les seves mosques) esdevingué el sant protector de la ciutat.







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada