dimarts, 7 de novembre del 2017

Valaquenta redux III

I continue with the series about the Valar, or "gods" from the particular mythology created by Professor Tolkien for his imaginary world of the Middle-Earth. Today it's the rest of the family of what I call the "nocturnal valar", because they are the group that, headed by the couple of Mandos & Vairë, prefer to roam between shadows and during the tranquility of the night, unlike the rest of the valar, but in contrast to the sinister darkness that is the domain of the wicked vala Melkor.

Continúo con la serie sobre los Valar, o "dioses" de la mitología particular creada por el profesor Tolkien para su mundo imaginario de la Tierra Media. Hoy toca el resto de la familia de lo que yo llamo los "valar nocturnos", porque son el grupo que, encabezado por la pareja de Mandos & Vairë, prefieren vagar por entre sombras y durante la tranquilidad de la noche, a diferencia del resto de los valar, pero en contraste con las tinieblas siniestras que son el dominio del malvado vala Melkor.

Continuo amb la sèrie sobre els Valar, o "déus" de la mitologia particular creada pel professor Tolkien per al seu món imaginari de la Terra Mitjana. Avui toca la resta de la família del que jo anomeno els "valar nocturns", perquè són el grup que, encapçalat per la parella d'en Mandos & Vairë, prefereixen vagar per entre ombres i durant la tranquil·litat de la nit, a diferència de la resta dels valar, però en contrast amb les tenebres sinistres que són el domini del malvat vala Melkor.





From left to right, Nienna, She Who Weeps, is the Lady of Sorrow and Compassion, taking care of the Mourning and comforted the spirits of the dead. Her tears fall to her incessantly and her house looks at the Walls of Night and the sea. Her sadness and suffering bring Wisdom and Hope and the water of her tears sustain life itself. She is also sister of Mandos and Lórien.
At her side, Lórien, aka Irmo, the Master of Visions and Dreams and one of the Lords of Spirits, together his older brother Mandos. He is Estë's husband and his gardens are the fairest place in the world and are filled with many spirits.
By last, Estë the Gentle is the Healer of Hurts and of Weariness. She lives in an island at the center of a lake in the Gardens of Lórien, next to her husband Irmo. Her gift is the restful sleep.

De izquierda a derecha, Nienna la Plañidera es la Dama del Dolor y la Compasión, encargándose del Duelo y consolando las almas de los muertos. Sus lágrimas caen sobre ella incesantemente y su casa mira hacia los Muros de la Noche y el mar. Su tristeza y sufrimiento traen la Sabiduría y la Esperanza, y el agua de sus lágrimas sostiene la vida misma. Ella también es la hermana de Mandos y Lórien.
A su lado, Lórien, alias Irmo, el Maestro de las Visiones y los Sueños y uno de los Señores de los Espíritus, junto a su hermano mayor Mandos. Es el esposo de Estë y sus jardines son el lugar más mágico del mundo, estando llenos de muchos espíritus.
Por último, Estë la Gentil es la Sanadora de las Heridas y la Fatiga. Vive en una isla en el centro de un lago de los Jardines de Lórien, al lado de su esposo Irmo. Su don es el sueño reparador.

D'esquerra a dreta, Nienna la Que Plora és la Dama del Dolor i la Compassió, encarregant-se del Dol i consolant les ànimes dels morts. Les seves llàgrimes cauen sobre ella incessantment i la seva llar mira cap els Murs de la Nit i la mar. La seva tristesa i patiment porten la Saviesa i l'Esperança, i l'aigua de les seves llàgrimes sosté la vida mateixa. Ella també és la germana d'en Mandos i en Lórien.
Al seu costat, Lórien, àlies Irmo, el Mestre de les Visions i dels Somnis i un dels Senyors dels Esperits, al costat del seu germà gran Mandos. És el marit de l'Estë i els seus jardins són el lloc més màgic del món, estant plens de molts esperits.
Finalment, Estë la Gentil és la Sanadora de les Ferides i la Fatiga. Viu a una illa en el centre d'un llac dels Jardins de Lórien, al costat del seu espòs Irmo. El seu do és el descans reparador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada