dimarts, 21 de setembre del 2021

The Melange Makers

 Illustration tribute to the true protagonist from the science-fiction novel 'Dune' (1965) by Frank Herbert: the Shai-Hulud or Great Sandworm of the planet Arrakis.

Ilustración homenaje al auténtico protagonista de la novela de ciencia-ficción 'Dune' (1965) de Frank Herbert: el Shai-Hulud o Gran Gusano de la Arena del planeta Arrakis. 

 Il·lustració homenatge a l'autèntic protagonista de la novel·la de ciència-ficció 'Dune' (1965) de Frank Herbert: el Shai-Hulud o Gran Cuc de la Sorra del planeta Arrakis. 








dissabte, 11 de setembre del 2021

La Caça del Cérvol Sagrat

 In Greek mythology, Actaeon was a renowned hunter from Boeotia. Once he went hunting with his hounds (some authors indicate that his pack reached up to 50 dogs) and he had the misfortune to run into Artemis, goddess of Hunt, Wild Animals and Places, the Moon and protector of teen girls, while she bathed naked in a natural spring in the middle of the forest with her retinue of nymphs. Not only because of the rather surly character towards men of the goddess, but also in compliance with the Law of Cronus (according to it, no mortal could see a god unless he or she wanted to), an angry Artemis turned the unfortunate Actaeon into a deer for his dogs to eat him alive right there. In fact, the little critter that you can see in the mouth of one of them is Lyssa, or Lita, the personification of Homicidal Madness and Frenzy, one of the many minor deities born from Nyx, the Night, and escaped from Pandora's Box to torment humanity, and always present when there was a bloodbath.

 En la mitología griega, Acteón fue un reconocido cazador de Beocia. Una vez que fue a cazar con sus sabuesos (algunos autores hablan de que su manada llegaba a los 50 perros) tuvo la desgracia de toparse con Artemisa, diosa de la Caza, los Animales y Parajes Salvajes, la Luna y protectora de las chicas adolescentes, mientras se bañaba desnuda en una fuente natural en medio del bosque junto a su séquito de ninfas. No sólo por el carácter abiertamente arisco hacia los hombres de la diosa, sino también en cumplimiento de la Ley de Crono (según la cual ningún mortal puede ver a un dios sin su consentimiento), una Artemisa furiosa convirtió al desafortunado Acteón en un ciervo para que sus propios perros lo devoraran vivo allí mismo. De hecho, la criatura que se puede ver en la boca de uno de ellos es Lyssa, o Lita, la personificación de la Locura y el Frenesí Homicidas, una de las muchas divinidades menores nacidas de Nyx, la Noche, y escapadas de la caja de Pandora para atormentar a la humanidad, siempre presente cuando había un baño de sangre.

 A la mitologia grega, Acteó fou un reconegut caçador de Beòcia. Una vegada que anà a caçar amb els seus gossos (alguns autors parlen que la seva canillada arribava als 50 gossos) tingué la desgràcia de topar-se amb Àrtemis, deessa de la Caça, els Animals i Paratges Salvatges, la Lluna i protectora de les noies adolescents, mentre es banyava nua en una font natural al mig del bosc junt al seu seguici de nimfes. No només pel caràcter obertament esquerp cap els homes de la deessa, sinó també en compliment de la Llei de Cronos (segons la qual cap mortal pot veure a un déu sense el seu consentiment), una Àrtemis furiosa convertí al desafortunat Acteó en un cérvol perquè els seus propis gossos el devoressin viu allí mateix. De fet, la criatura que es pot veure a la boca d'un d'ells és Lyssa, o Lita, la personificació de la Bogeria i el Frenesí Homicides, una de les moltes divinitats menors nascudes de Nyx, la Nit, i escapades de la caixa de Pandora per a turmentar la humanitat, sempre present quan hi havia un bany de sang.