dimarts, 26 de gener del 2016

En Jim Botó i els 13 Salvatges: Il.lustracions definitives. Part 3

Equador de les entrades dedicades al projecte d'il.lustrar la novel.la infantil "En Jim Botó i els 13 Salvatges", de l'escriptor alemany Michael Ende (autor, entre d'altres, de "Momo"), amb dues il.lustracions definitves més i el procés que comportà la seva finalització.





Evolució gairebé pas a pas de les diferents capes de colors de la il.lustració (d'una grandària A3): Des d'una base d'aquarel.la fins als detalls amb llapissos de fusta de la imatge final.







dimarts, 19 de gener del 2016

Batman Returns: The Animal Series

Homenatge i reinterpretació del pòster de la pel.lícula "Batman returns" del 92, dirigida per en Tim Burton, canviant els protagonistes per els animals que "representen". Es tractava d'un exercici de textura, fet amb tinta i a tamany A3.


dimarts, 12 de gener del 2016

A través d'un mar de boira, més enllà de les Muntanyes del Foc

Ja fa més d'un parell d'anys, durant un curs de creació literària, vaig desenvolupar la sinopsi per a una novel.la de ficció situada en una realitat alternativa, però molt semblant a la nostra. En ella si narrava la història de la caiguda d'un règim feixista a través dels ulls cecs d'un noi, fill d'un dels oficials del règim, així com la seva fugida per no ser atrapat pels revolucionaris. Per acompanyar el text, vaig elaborar uns quants esbossos ràpids, colorejats amb llapissos de colors, dels personatges, així com de certs elements del relat, per a ambientar millor la història. 

En l'imaginari país de Zlata Sibi, s'han donat tres tipus de govern. D'esquerra a dreta, les banderes oficials dels tres règims: L'estandard de la família reial, la Rosa de Plata, dels temps de la Monarquia; l'escut de la dictadura feixista del Revigoritzament amb la imatge del Fènix Negre; i, finalment, la bandera dels revolucionaris de la "Revolta dels Professors".

Esbossos del protagonista de la història: el jove Denac Kuzlak, únic varó d'una família de forta tradició militar. Al centre, amb la seva germana gran, d'uniforme de gala de l'exèrcit juvenil, i a l'esquerra, amb el seu gos Chors, fugint ja dels seus perseguidors.

Kaptar Medviedko, l'antagonista. Afable i vell militar de l'antic règim, reciclat en el jove exèrcit revolucionari, és l'encarregat de perseguir a en Denac per ser el fill de qui és. En el centre, fumant la seva pipa preferida, i a l'esquerra, amb la seva família. 

dimarts, 5 de gener del 2016

Exercicis de gravat

Utlitzant la tècnica de la xilografia -és a dir, fent servir una matriu de fusta per a l'estampació- vaig realitzar una única il.lustració, de la qual em vaig servir per fer-ne de noves. 

Esbós sobre cartulina, i amb un pinzell blanc, d'un follet com a prova de la il.lustració.

La il.lustració final ja estampada: dos dinosaures interrompent enmig de la nit la plàcida vida d'una família.

D'una còpia de l'estampació vam arrencar-ne tres fragments per fer-ne una il.lustració nova a color. Utilitzant aquarel.la i pastel, el tema del meu nou dibuix no distava gaire de l'original.