dimarts, 29 de desembre del 2015

En Jim Botó i els 13 Salvatges: Il.lustracions definitives. Part 2

Segona remesa de les il.lustracions definitives del meu projecte final, dedicat a l'adaptació de les escenes que vaig considerar més importants de la novel.la infantil "En Jim Botó i els 13 Salvatges", de l'escriptor alemany Michael Ende.



La il.lustració definitiva amb unes quantes imatges del procés de treball. Les il.lustracions finals tenen un format d'A3.



La tècnica utilitzada va ser una combinació d'aquarel.la com a base, pastel per donar força i profunditat i llapissos de color per als detalls.


dimarts, 22 de desembre del 2015

Quan tornis a venir

Tenint les festes nadalenques tan a prop, l'entrada d'avui va dedicada a un treball més personal destinat a ser un regal: un conte il.lustrat per al meu cosí petit.

Portda del conte

Procés de treball: a l'esquerra, la il.lustració original a llapis i tinta en un format A4; a la dreta, la coloració de la pàgina definitiva amb Photoshop, previament escanejada.


Exemples de pàgines inacabades i finals, amb text i tot.

dimarts, 15 de desembre del 2015

Birranautes: Dia de transició

Ara ja feia un temps que no publicava res sobre els Birranautes,  el còmic que em trobo realitzant per a la cervesa artesana de Blanes Popaire. El segon número de la sèrie (de 5 números), Birranautes: Estiu. Sota les 100 boques de Crom Cruach, espero que surti per a inicis del següent any i, actualment, em trobo treballant a tota màquina per a finalitzar-lo! De mentres, deixo aquí una petita mostra del procés de treball que vaig fent.



Vinyetes i pàgines aleatòries del còmic, de la portada a la contraportada.

Un pàgina a llapis i un vinyeta en la seva versió "final" (tot i que l'ombrejat serà "manual", a llapis, en la versió impresa, no dubto que en un futur ho faci a ordinador).


Una rara mostra del procés d'una vinyeta del llapis al colorejat (amb Photoshop, tot i que actualment el còmic és en blanc i negre), passant per l'entintat.





dimarts, 8 de desembre del 2015

Exercicis de gravat

Nova sèrie d'entrades dedicades als treballs de gravat que vaig realitzar l'any passat durant les pràctiques de taller. 

Una de les primeres -i infroctuoses- proves amb color per a il.lustrar un armadillo.

Il.lustració de Simbad el mariner volant enganxat a la pota de l'ocell Rok, segons la narració de "Les mil i una nits". 

Prova de gravat utilitzant una planxa de metacrilat. Una gran Aranya-Bruixa intenta atrapar a una indefensa fada.

dimarts, 1 de desembre del 2015

She-warriors

Un altre exemple d'exercicis de classe dedicats a l'anatomia a partir de model (femenina en aquest cas) i l'ús de tinta com a tècnica. La temàtica que comunica totes les il.lustracions també és la de "guerreres de llegenda".


Una amazona ferida al costat d'una princesa oriental.

Una dama elf i una noia samurai.