dimarts, 26 de maig del 2015

Seguim de festa

Continuant amb les "celebracions" per l'entrada número 100 del bloc amb novetats com el nou "logo", noves entrades, i fent una excepació amb doble "post" en un sol dia, la darrera és la creació d'una pàgina personal en el "facebook".


Si cliqueu a la imatge, podreu accedir a la meva pàgina del "facebook": www.facebook.com/ricard.pujadas.ilustracio


"Tretze homes seien damunt d'un taüt…"

Per celebrar que he arribat a l'entrada del bloc número 100, el post d'avui estarà dedicat al Projecte Final amb el qual em trobo ocupat aquests darrers mesos (i del que ja feia temps que no parlava!). Així doncs, aquesta serà la portada de l'adaptació en 8 il.lustracions del llibre "En Jim Botó i els 13 Salvatges" de Michael Ende que estic realitzant.

Diferents idees prèvies per a la portada que al final es varen descartar.

L'esbós final amb la seva il.lustració definitiva a paper i tinta i una grandària A3.

La portada finalitzada i colorejada amb Photoshop.

dimarts, 19 de maig del 2015

La forma i el contingut

Nova fornada de vells exercicis de l'any passat. De fet, foren dels primers que vaig realitzar a l'inici del curs. Les tres primeres il.lustracions corresponen a un treball de Fonaments de l'Imatge sobre les formes, executat amb tres tècniques diferents; i el darrer, és una petita vinyeta aïllada sobre un exercici de l'assignatura de Teoria de l'Imatge.

Aquarel.la amb forma rectangular sobre un surfista del cel.

Cigonya a punt de jalar-se a una innocent granoteta en una composició trinagular i feta amb tinta.


Una lamia (o potser una "nagi" hindú?), personatge procedent de la mitologia grega, realitzada amb llapissos de color. 


Vinyeta solitària per a un exercici de classe, feta de pressa i corrents amb llapis i tinta.

dimarts, 12 de maig del 2015

Tales of the Brewer King

Lento pero seguro, com se sol dir, vaig avançant amb la finalització del segon número del còmic Birranautes que vaig fent per encàrrec de la cervesa artesana de Blanes Popaire. La il.lustració següent recull els personatges de les Tres Alegres Germanes junt a un altre conegut: el Rei Cerveser… o més aviat, una excusa per experimentar amb el Photoshop i la barreja de diferentes textures (com la de les fustes) per donar-li volum.


La il.lustració original en paper i blanc i negre i al costat la definitiva, escanejada i colorejada amb Photoshop. La figura del Rei Cerveser està inspirada en la llegenda d'origen flamenc del rei Gambrinus, patró "extraoficial" de la cervesa i els cervesers.


I com a bonus, la contraportada a mig fer del segon número del còmic Birranautes: Cervesers de l'Edat d'Or o Ressaca d'un matí d'estiu.

dimarts, 5 de maig del 2015

Forest Friends

"Fotografia" de grup per a un treball de l'any passat de dibuix artístic. Per a practicar l'anatomia humana, varem començar per la dels animals; de manera que, per calentar motors, vam provar de fer aquest exercicis amb animals antropomorfitzats. 

Esbós inicial a llapis de la "troupe".

Il.lustració definitiva a color (de llapis de fusta) i un format una mica més gran que un A4.