dimarts, 31 de març del 2015

Les tres alegres germanes

Il.lustració ràpida, colorejada amb Photoshop, d'uns quants dels personatges que apareixeran en el còmic "Birranautes" que estic fent per a la cervesa artesana de Blanes Popaire. En concret, aquestes tres mosses representen els tres grans estils en que es divideix l'elaboració de la cervesa segons el tipus de fermentació, a mode de petit truc mnemotècnic per apendre les seves característiques per a inexperts com jo: Lambic (fermentació espontània), Ale (Alta fermentació) i Lager (Baixa fermentació).

La il.lustració original, a llapis.

La il.lustració acabada, amb colors de Photoshop. Les tres noies, d'esquerra a dreta, són:

 - Lambic: És la més gran de les tres. Va despentinada per ser la més "salvatge"; és pèl-roja porquè les cerveses làmbiques, o són rosses molt claretes, o molt rogenques; duu restes de fulles de roure al cabell per les bótes de fusta de roure on descansen aquestes cerveses, i va vestida de guerrera-druida celta per la regió on es fan (la "Belgica" era el nom d'una de las províncies de l'antic Imperi Romà de la que el país modern va prendre el nom). El verd del vestit és per les ampolles de 75 cl. amb les que es solen servir quasi sempre aquestes cerveses.

- Ale: La més alta i mitjana de les tres. Té el cabell castany perquè, com en aquest estil es poden elaborar cerveses tan rosses com negres, ella és l'entremig. Porta un hàbit de monja per les cerveses d'abadia dels monastirs. Si parlés suposo que ho faria amb un accent anglés. Poseeix cert aire medieval (la tipografía i tal), por ser l'època d'esplendor d'aquestes cerveses.

- Lager: La més baixeta i jove, por "moderna", de les tres. Super rossa por les cerveses "pils", és com una camperola alemanya del s. XIX per l'origen del nom i regió on més han triompfat aquestes cerveses. Els seus colors apagats, "freds", són pel mètode d'elaboració -amb fred-. La tipografía, "helvètica", més actual -com d'anunci- fa referència  tan a l'èxit d'aquestes cerveses en època moderna com a o a la regió on els cervecers bavaresos les duien a refredar (en coves dels Alps suïsos).
  

dimarts, 24 de març del 2015

Robo Infanta: Attack of the Iron-Meninas i altres

Diversos exercicis que vaig realitzar ara farà prop de dos anys per aprovar l'examen d'ingrés a l'escola d'art de la Llotja, fets en un quadern de A3 i colorejats amb llapissos de colors.

Interpretació lliure de part del quadre de "Las Meninas" de Velázquez. 

Pràctica en el dibuix de la perspectiva.

Esbossos per a la reinterpretació d'un quadre i el resultat final.

dimarts, 17 de març del 2015

Once upon a time in 1943

Storyboard realitzat per a un exercici de classe. La escena que si narra és una història inspirada en la dels vells serials i sobretot amb còmics com "Air Boy" i pel.lícules com la saga de "Indiana Jones" o "Rocketeer", amb herois de guerra dispostas a lluitar contra els nazis. De una manera una mica tangencial, vaig recuperar també una vella idea com la de "Sky Legends".

Esbós a llapis de la idea previa.

"Storyboard" definitiu a color.

dimarts, 10 de març del 2015

Valaquenta

Segona part de les il.lustracions dedicades al Silmaríl.lion, el llibre de la Creació dins el món imaginat pel professor Tolkien. Aquest cop dedicat als "valars" (déus) i "maiar" (divinitats menors) que conformen la seva cosmogonia. 



Tots els "valar" i "maiar" (éssers divins) reunïts, fills del Déu únic i omnipotent Ilúvatar, conegut també com Eru, dins la visió tolkeniana. A dalt de tot, i d'esquerra a dreta, es troben els "maiar" Arien, conductora del Sol, Ilmarë, senyora de les estrelles, i Tilion, conductor de la Lluna. En el centre està col.locat el cap de tots ells, Manwë, Senyor dels Vents i les Grans Àguiles, flanquejat per Thorondor, reina de les grans àguiles, i Eönwë, herald de Manwë i missatger dels "valar". A sota, recolçats en Telperion i Laurelin, els Arbres de Llum, es troben Ulmo, Senyor de les Aigües, i Mandos, Senyor i Jutge dels Morts. Una mica més avall, Yavanna, Senyora de la Terra i la Vegetació, i Varda, Senyora de les Estrelles i el Firmament. En el centre, dins el seu jardí, Lórien, Senyor dels Somnis i les Visions. A continucació, Aulë el Ferrer i Vairë la Teixidora. Passat l'arc de Sant Martí, Nienna la Ploranera i Estë la Sanadora. Als seus peus, els "valar" més joves de tots, Tulkas el Lluitador i campió de tots ells al costat de la seva parella, Nessa la Ballarina. Flanquejats per ells, hi ha Vána, la Sempre Jove, protectora de la primavera, i Oromë el Caçador, sobre el seu cavall blanc.
I avall de tot, dins la seva obscura i negra fortalesa subterrània de Utumno, es situa el Gran Enemic Obscur del Món, Melkor, Senyor de les Tenebres, sostenint el seu martell Grond com un ceptre i lluïnt la seva corona de ferro amb les joies Silmarils que robà. Al seu voltant, tota la miríada d'esperits malignes que anà corrompint al llarg de les Edats del Món: Gothmog, Senyor dels Balrogs, Carcharoth, el gran llop, Thuringwethil, vampiressa missatgera de Melkor, Sauron, el seu lloctinent i "home de confianaça", Ungoliant, la mare de totes les Grans Aranyes, i finalment, Ancalagon el Negre, el més gran dels dracs voladors que ha existit mai a la Terra Mitjana.


El "maia" Sauron, lloctinent del Senyor Obscur Melkor, ja convertit en el Senyor dels Anells i revelant les seves intencions de convertir-se en el segon amo de les tenebres durant la Segona Edat del Sol al lluïr l'Anell Únic forjat per ell mateix amb l'intenció de dominar tota la Terra Mitjana.
  


El propi Sauron equipat amb la seva armadura, l'Anell Únic i el martell Grond heretat directament del seu antic amo i senyor, a punt per a declarar la guerra a tots els Pobles Lliures de la Terra Mitjana.


Els cinc "istari", o mags, que els déus enviaren a la Terra Mitjana per ajudar a combatre al propi Sauron, encerclant l'ull rodejat de foc que representa al propi Senyor dels Anells. A dalt de tot es troba el cap de l'ordre, Saruman el Blanc, sostenint el "palantir" o pedra vident. A sota, i d'esquerra a dreta, Gandalf el Gris i Radagast el Bru, i més avall, els "ithryn luin" o mags blaus, Pallando i Alatar d'esquerra a dreta.


dimarts, 3 de març del 2015

Heracleida

Excerci de classe per a l'assignatura de l'any passat de Fonaments de la Presentació i l'Expressió visual, consistent en remarcar un punt o nota de color enmig d'un conjunt en blanc i negre. El tema pel qual em vaig decantar va ser per una representació de l'heroi grec Heracles, més conegut com Hèrcules pel nom que li donaren els romans, tacat amb un "escletxa" de sang de la seva vida tràgica i amb el rerafons de la seva gesta més coneguda: el compliment de les seves famoses 12 Tasques. 

Esbós inicial a llapis de la idea.

El resultat final, amb una grandària de A4, les figures del fons fetes a llapis i el cap de l'heroi i la pell del lleó de Nemea que duu a sobre a tinta.