dimarts, 30 de desembre del 2014

El camarada Noel us desitja bones festes!

Potser una mica tard, però aquí està el meu post de temàtica nadalenca d'abans acabar l'any. Es tracta d'un treball d'aquest curs per a l'assignatura de Producció Gràfica, consistent en la creació d'un parell de targetes de felicitació per aquestes festes. Aquesta n'és la primera de les dues a fer i, com es podía enfocar el tema fins i tot des d'un punt de vista subersiu, vaig decidir donar la volta a un personatge tan emblemàtic d'aquestes festes com és el Pare Noel: de símbol del consumisme més salvatge d'aquestes dates, el vaig voler convertir en paradigme del comunisme; ja que, més enllà del color roig intens que comparteixen un i altre, la seva imarge barbuda i paternal, el seu exèrcit de follets, la seva fàbrica de joguines al Pol Nord… sempre m'han recordat una mica a un dirigent d'una República Socialista Soviètica.

Evolució del treball. La imatge de l'esquerra correspon al primer esbós de la idea, la segona a la de la  seva hipotètica bandera -on els tradicionals símbols de la falç i el martell han estat subsituïts per uns altres de més nadalencs: un pal de caramel i un mitjó- , i la tercera al dibuix definitiu en blanc i negre abans de ser escanejat. 

Des de el Gran Soviet del Pol Nord, el camarada Claus us desitja unes bones festes!
La il.lustració definitiva, colorejada i retocada amb Photoshop i amb un format A5.
     

dimarts, 23 de desembre del 2014

Aniversari Birranautes

Suposo que per les dates que són, hauria d'haver penjat un post amb una temàtica més nadalenca, però es dona la casualitat que avui és l'aniversari de la creació de la pàgina web del còmic "Birranautes" que estic fent per a la cervesa artesana Popaire de Blanes. Les il.lustracions que segueixen són les que vaig crear específicament per a la web.



Esbós i il.lustració definitiva per a la secció "Història" de la web. Una Nereida, del Regne de Mar Endins, s'enfronta amb un arpó a una Nimfa Cloe del Regne de Terra Ferma, que ho fa al seu torn amb una planta de llúpol gegant.

    
Les altres il.lustracions de la secció de "Història". Un monjo-cargol i un mestre cerveser (origen de la malta i finalització del procés cerveser) comparteixen el fruit conjunt del seu esforç.

   
Il.lustració de la secció dedicada a un servidor. Durant un dia de pluja, el que més ve de gust és compartir unes quantes cerveses amb els amics mentre s'expliquen històries.

I de regal, una vinyeta colorejada del primer capítol del còmic per a celebrar l'aniversari!


dimarts, 16 de desembre del 2014

Divina proporció

Un dels últims treballs que vaig fer durant el curs passat: una il.lustració que seguís els paràmetres de la secció àuria. El format és d'un A4 i el colorejat el vaig fer amb una combinació dels programes Illustrator i Photoshop. Ja que el "número auri" ha estat tantes vegades utilitzat durant la història de l'art, el tema de la il.lustració va ser una reinterpretació en clau "esotèrica" de la crucifixió de Crist.

A l'esquerra es troba la plantilla que vaig utilitzar com a base amb la proporció d'or. A la dreta, el dibuix en blanc i negre que vaig fer-hi a sobre, seguint les línies. 

La il.lustració acabada. El programa principal per colorejar-la fou el Illustrator, però per els petits detalls (com la llum que emana del rostre de Jesús) vaig fer servir el Photoshop.
L'elecció del tema del calvari al Gòlgota fou degut a que és un tema molt recurrent en l'art occidental i que s'adequava molt a les línies imposades per l'esquema de la secció àuria (principalment la creu). Així, a la part superior esquerra, es troba l'arcàngel Gabriel, l'Àngel de l'Anunciació, mentre que a la dreta hi ha l'Àngel de la Mort. Als peus de la creu, d'esquerra a dreta, la Verge Maria amb una destral en flames (refèrencia a la pel.lícula "La última tentación de Cristo"), Maria Magdalena agenollada, i el jove Sant Joan evangelista, vestit de vermell.



dimarts, 9 de desembre del 2014

Aliens, la generació terrestre

Quan anava a l'institut vaig intentar inciar alguns còmics que no van anar enlloc. Un d'ells tractava sobre els extraterrestres xenomorfs de la saga de pel.lícules d'"Alien". El seu nom, "Aliens, la generació terrestre", indica més o menys per on haurien d'haver anat els trets. Així, la història estava ubicada en el meu poble natal, Blanes, i girava entorn la lluita per la supervivència d'un grup d'estudiants d'institut per sobreviure a la invasió dels aliens un cop es descobrien les restes d'un niu d'ous enterrats en les restes d'una antiga vil.la romana. Com havien arribat els ous a la Terra des de l'espai mai s'esclaria, però, en fi, tot havia de ser com molt "camp".


Les tres primeres pàgines que vaig aconseguir fer del còmic "Aliens, la generació terrestre". En elles es narra la troballa de les ruiïnes romanes que contenen les mortals espores espacials (ja que per altra banda, a Blanes, sí existeixen les restes d'un assentament romà). Totes són en un format gran, A3, i mentre que la primera plana d'introducció fou colorejada amb acrílic sobre una cartulina, la resta anaven a ser només en blanc i negre mitjançant tinta. 



Com a propina, algunes altres mostres dels meus intents de tirar endavant un còmic. A l'esquerra hi ha la primera pàgina de la que havia de ser l'adaptació de la novel.la "L'illa del doctor Moreau" de H.G. Wells i que no és més que una còpia descarada del pròleg vist a la pel.lícula del mateix nom del 1996. A la dreta hi ha l'esbòs de la fila de protagonistes que havien de sortir en el meu altre intent de còmic i del que ja en vaig parlar fa temps

dimarts, 2 de desembre del 2014

Tarot conceptual

Exercici d'aquest any per a l'assignatura de Projecte Integrat. Es tractava d'il.lustrar en imatges concises i mudes una llista de 11 conceptes que s'havien d'entendre només amb la seva representació. La tècnica era lliure i el format podia ser A4 o 5. Jo em vaig decantar per cohesionar tot el conjunt donant-li el format d'una baralla de cartes d'un Tarot modern, col.locant el nom de la idea o concepte en llatí. El colorejat va ser en Photoshop i el format un A5.


A l'esquerra, "Simfonia" i a la dreta "Puresa".


A l'esquerra, "Màgia" i a la dreta "Error".


A l'esquerra "Final" i a la dreta "Capicua".


A l'esquerra "Mala sort" i a la dreta "Any Dalí".


A l'esquerra "Confidencial" i a la dreta "Perdre el temps".


 I per últim, la paraula "Parell".