dimarts, 25 de novembre del 2014

Joc de Trons, el videojoc

Per a practicar una mica amb el Photoshop (que el tenia una mica aparcat des de el curs passat) i també per simple diversió, vaig decidir colorejar un esbós que havia fet per a una altra assignatura. La il.lustració, basada en els personatges de la saga literària "Cançó de Gel i de Foc" de George R. R. Martin -o "Joc de Trons", per entendre'ns-, recrea la Batalla del Trident entre el príncep Rhaegar Targaryen i l'usurpador, en Robert Baratheon, com si d'un videojoc de lluita es tractés, ja que també vaig voler aprofitar els elements que ja havia creat per a una treball anterior, el videojoc "Maximum Fury".

L'esbós tal qual abans de ser escanejat...

… I el resultat final. Ready for the combat!
     

dimarts, 18 de novembre del 2014

Guerrers, tortugues i monstres en equilibri de composició

Continuant amb la feina de penjar els excercicis del curs passat, aquí en deixo tres de l'assignatura de Fonaments de la Presentació i l'Expressió Visual.

Exercici sobre plans d'enquadrament. L'escena representa un dels possibles enfrontaments que tingueren lloc durant l'Edat del Bronze entre aqueus i troians i que, molt més tard, serien ajuntats en la memòria col.lectiva en la que seria coneguda com a Guerra de Troia, mitificada en el poema èpic de la "Ilíada" d'Homer.

Un segon treball de composició en que destacar els contrastos. Si per un cantó predomina les formes rectes i estàtiques, acompanyades de colors apagats, per l'altre és just el contrari, amb el predomini d'una compoasicó caòtica, colorida i asimètrica.  

L'últim exercici correspon a la profunditat. Si a la vinyeta de dalt quasi no n'hi ha i tots els plans es troben enganxats, a la de baix trobem diferents elements que doten de profunditat a la imatge, des de el colors a la colocació de les figures i els elements que corresponen al paisatge. La història que si representa seria la d'un jove i valent caçador que ha sortit a caçar la bèstia del bosc que, des de fa poc, mereodeja prop del poble, sense saber que el monstre és en realitat el seu pare desaparegut fa anys i transformat per una maledicció. 

dimarts, 11 de novembre del 2014

Fantasia & Descontrol

Fent neteja aquest estiu a l'habitació, m'he anat topant amb molts treballs dels meus inicis, en plena adolescència (entre els 13-16 anys), quan vaig intentar pendrem "seriosament" el dibuix. Aquesta és una petita mostra d'aquests treballs, la majoria esbossos en grans fulls de paper d'esbós A3 i realitzats simplement a llapis.


Un exercici d'anatomia es convertí en un malsnon lovecraftià amb autoretrat inclos. Al costat, esbossos dels personatges principals d'una història de fantasia heroica d'un còmic que mai començà (i si no saps fer les cares als teus protagonistes, que millor que tapar-les amb màscares!).



A la esquerra, una il.lustració inspirada en la mitologia catalana; en concret, la llegenda de Joan de l'Ós, propia dels Pirineus, amb un drac, follets i una princesa inclosos, i el Diable com a principal rival. L'altra és una il.lustració de fantasia més "random", inspirada en el treball dels il.lustradors de TSR ("Dungeons&Dragons" i companyia...).


Treball a tinta on la meva major aportació personal foren els ulls a les pinces del cranc.


dimarts, 4 de novembre del 2014

Maximum Fury, da game

Les imatges següents corresponen a un treball de classe per a l'assignatura de Fotografia. Es tractava que, a partir de fotos als companys i companyes, construïr una història mitjançant el Photoshop per modificar les fotos. Jo em vaig decantar per "explicar" una partida d'un videojoc de lluita clàssic a l'estil "Street Fighter" o el "Fatal Fury".