dimarts, 26 d’agost del 2014

En Jim Botó i en Lluc el maquinista: Il.lustracions definitives (3º Part)

Penúltima entrada dedicada a l'adaptació de "En Jim Botó i en Lluc el maquinista". Es tracten de les dues il.lustracions que mostren el final de la història, després del retorn definitiu dels protagonistes a la seva llar.

Apoteosi final: en Jim Botó i la seva promesa, la princesa Li Si, recorregent els seus nous dominis de l'illa de Nova Lummerland, amb arbres de fusta transparent inclosos. Darrera il.lustració del treball amb format A4 i colorejat, com la resta, amb llapissos de fusta.

I ara sí… Els herois escrutant l'horitzó mentre recorden velles aventures i en planejen de noves, revelades a la segona part de la història: "En Jim Botó i els 13 Salvatges". Per ser la última, aquesta il.lustració té un format més petit, més íntim, d'un A5. 

dimarts, 19 d’agost del 2014

Una mica de retrospectiva

En realitat, més que d'una retrospectiva, hauria de parlar de nostàlgia pura i dura. El cas és que aquests dies m'he trobat fent una mica de neteja per casa i m'he topat amb unes quantes il.lustracions de quan encara no m'havien caigut totes les dents de llet.


Que jo recordi, el meu primer treball "professional". La policia local del meu poble va organitzar un concurs per totes les escoles per a il.lustrar aquesta campanya. Deuria tenir uns 9 anys o així. 

Un dels primers cómics que recordo haver fet. I si surt en Cobi, no deuria de tenir més de 8 anys, en plena febre pels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Una típica escena de Sant Jordi i el drac que ens feien fer cada 23 d'abril.

I per acabar, una de les poques escultures de ceràmica que he fet en tota la meva vida, executada també durant la etapa escolar. Tot un homenatge a King Kong (la pel.lícula clàssica del 1933 és una de les meves preferides!). 


dimarts, 12 d’agost del 2014

En Jim Botó i en Lluc el maquinista: Splash Page (Il.lustracions definitives 2º Part)

Atravessant l'equador d'aquestes entrades dedicades al treball d'adaptar en cinc il.lsutracions la novel.la d'en "En Jim Botó i en Lluc el maquinista", avui toca l'il.lustració central de les mateiexes, en format A3 i colorejada amb llapissos de fusta, representant el punt culminant de tota la història: el combat d'en Lluc sobre la seva vella i fidel locomotora Emma, contra la drac Queixaluda.

El dibuix en ple procés de realització...

I el resultat final ja colorejat.

dimarts, 5 d’agost del 2014

Birranautes: Sota les cent boques de Crom Cruach portada

El treball avança lentament però amb seguretat i, per abans que s'acabi l'estiu, espero anunciar-vos noves notícies del pròxim número del còmic "Birranautes" que estic preparant per a la cervesa artesana Popaire. Per anar obrint boca, aquí us deixo el procés de treball que vaig seguir per fer la seva portada, així com aquesta mateixa acabada i enllestida del tot. A més, he actualitzat la pàgina web del còmic (www.birranautes.com) en la secció de personatges. Gaudiu-la!