dimarts, 25 de març del 2014

Fàbula de l'Escorpí i la Granota

El meu primer treball colorejat completament amb el programa Illustrator sobre una base previa escanejada i posteriorment vectoritzada.



"… Perquè aquesta és la meva naturalesa."

dimarts, 18 de març del 2014

Quadern trobat a una casa deshabitada

“Notebook found in a deserted house" (o, en traducció literal, "Quadern trobat a una casa deshabitada") és un relat pertanyent al cicle dels "Mites de Chutulhu", tot i no haver estat escrit per H. P. Lovecraft, sinó per un dels seus admiradors i acòlits, Robert Bloch, cap a l'any 1951. 
Ara ja fa prop de catorze anys en vaig realitzar una adaptació al còmic en aproximadament 30 pàgines. Les il.lustracions que segueixen són els esbossos que vaig realitzar de tots els personatges, més una mostra de pàgina completa de l'adaptació (Però algun dia, quan tingui un escàner en condicions, copiaré tot el còmic!).


Disseny d'en Willie Osborne, el jove protagonista de tot el relat.

La resta de personatges principals de la història: el traïdor cosí Osborne i els afables grangers temerosos de Déu Oncle Fred i Tieta Lucy.

Un altre personatge secundari: el desgraciat carter Cap Pritchett.


Disseny per a un dels terribles cultistes; personatges als que només es menciona, i mai apareixen físicament, al llarg de tot el conte, tot i ser els causants de tota la cadena d'esdeveniments que hi tenen lloc. Suposadament hereus d'un culte druida degenerat, són ells els culpables d'invocar a les criatures horrendes d'altres plans d'existència...

... Com aquesta, antagonista i origen de tot mal. Segons la “S. Petersen’s field guide to Cthlhu Monsters (A field Observer’s Handbook of Preternatural Entibies)”, es tracta d'un “Dark Young”, un dels molts fills de Shub-Niggurath, déu maligne dels molts que poblen la mitología lovecraftiana. La veritat és que, en el relat original, no es menciona ni el seu origen ni la seva filiació. És un monstre sense més i, com a tal, s'ha de fugir d'ell.

Pàgina d'una de les 28 de la que es compon l'adaptació que vaig fer ara fa ja 14 anys i que vaig trigar tres -llaaaargs, agònics- anys en finalitzar.

dimarts, 11 de març del 2014

Filla del Nil

Un exercici consistent en la única i exclusiva utilització de llapissos de fusta.

Els déus egipcis, personificacions de conceptes abstractes i forces de la natura (més que auténtics personatges amb personalitat i actituds pròpies com poden ser els déus grecs), sempre m'han semblat fascinants i interessants. La il.lustració representa una forma femenina del déu cocodril Sobekh, senyor de les aigües del riu Nil.

Esbós de la idea inicial, més fidel al déu Sobekh original, però també més "reptilià" i gruixut.

dimarts, 4 de març del 2014

Nedadors

Part del Storyboard que vaig realitzar farà ja més d'un grapat d'anys per al curtmetratge "Nedadors" del meu germà Jaume Pujadas. Per a més informació sobre el mateix podeu visitar la pàgina web oficial.